начало

Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни

закон за МВР

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

закон за МВР

Мнениеот denka » 15 Май 2008, 14:08

колеги, имам въпрос към пеналистите.
знаете ли по какъв начин и кой нормативен акт урежда въвеждането на данни за лицата в информационния фонд на МВР?
denka
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 15 Май 2008, 14:14

ЗМВР и ППЗМВР

П.П.: не съм пеналист обаче (нищо, че никнейма ми може и да заблуждава :) )
inspectora
Активен потребител

закон за МВР

Мнениеот denka » 15 Май 2008, 14:45

изчетох подробно и закона и правилника към него, но не открих никъде как е уредена самата процедура по въвеждане на данните в ИФ на МВР. Тази тема към форума се наложи от фрапиращ случай с мой клиент, за който в информационния фонд на МВР се съдржат данни за извършено престъпление и образувано дознание, а след личната ми проверка се установи, че такова дознание има, но се отнася за съвсем друго лице.
denka
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 15 Май 2008, 15:04

В такъв случай ... самата "технология" къде се намира ... не знам :oops:
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Gabi1 » 19 Май 2008, 00:24

Лицето да си пусне молба до директора на съответното ОДП за снемане на регистрацията - в деловодството и с входящо номерче естествено. А самата процедура е уредена в Инструкции.
Gabi1
Потребител

Назад към Административно право