начало

Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни

РЕГИСТРАЦИЯ НА МПС ОТ ЕС

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

РЕГИСТРАЦИЯ НА МПС ОТ ЕС

Мнениеот hplamen » 06 Авг 2008, 12:25

Здравейте!
Искам компетентно мнение и съвет.
Купувам кола от човек, внесъл я от Италия. Не е регистрирал автомобила в РБ, и е върнал номерата там. Транзитни не е вадил също.
Не иска да я прехвърлим с договор за пок-прд, а да излезе, че аз сам съм я вкарал от там.
Има една декларация, която се попълва, а човека иска да остане анонимен, което не ми харесва.
Защо да не подпише че я внася и после ми я продава?
Подозирам че не е коректен, а вече капарирах колата.
hplamen
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 06 Авг 2008, 12:53

Това е масова практика. Просто на човека не му се занимава с висене в КАТ и плащане на разни такси.

От Италия не знам как е, но при внос от Германия се пише т.нар. "кауфен контракт" директно на името на купувача в БГ и той си регистрира колата в КАТ.

Вие си преценяте.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 06 Авг 2008, 13:03

ianeva написа:
DEKAH написа:Това е масова практика. Просто на човека не му се занимава с висене в КАТ и плащане на разни такси.

От Италия не знам как е, но при внос от Германия се пише т.нар. "кауфен контракт" директно на името на купувача в БГ и той си регистрира колата в КАТ.

Вие си преценяте.

Честно казано DEKAH, за първи път чувам за "кауфен контракт". Пише се "Kauf Vertrag" и именно това е договор за покупко-продажба, какъвто в случая, питащият пише, че лицето, което му продава, не желае да сключи/подпише.

Поправям се веднага. Права сте Янева. Грешка в бързината.

Човека пише, че вносителя не иска да му я продаде с д-р за покупко-продажба. Явно иска да направи така, че все едно господина е я внесъл. Мисля, че не е толкова фатално.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот diaida » 06 Авг 2008, 15:53

Документи, които са необходими за рег. в КАТ на МПС от Германия:

1) СВИДЕТЕЛСТВО ЗА РЕГИСТРАЦИЯ ЧАСТ І (Автомобилен талон)

2) ТАЛОН НА МПС

3) Европейска общност Германия - D Свидетелство за регистрация Част ІІ

4) Договор за покупко-продажба на МПС

Документи за рег. в КАТ на МПС, закупено в Италия:

1) СЕРТИФИКАТ ЗА СОБСТВЕНОСТ на МПС

2) ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА

3) ТАЛОН НА МПС

Това поне са стандартните документи, които превеждаме за регистрацията в КАТ.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Назад към Административно право