начало

Какво (не) знаем за Шенгенската система Какво (не) знаем за Шенгенската система

Моля за съвет относно подялба на недвижимо имущество

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет относно подялба на недвижимо имущество

Мнениеот veselin2222 » 23 Мар 2009, 21:07

Имам 1/2 собственост от лятна кухня в един град. Понеже аз не живея в този град, сестра ми се е настанила и ползва цялата лятна кухня, тъй като тя живее там. Искам да си уредим отношенията, в смисъл да ми освободи моята част но тя мълчи, а догодина стават 10 години от съдебното решение за подялба.

Моля да ми отговорите, имам ли право със задна дата да и поискам наем и ако имам, на основание на кой член.

Благодаря ви,

Веселин
veselin2222
Нов потребител

Re: Моля за съвет относно подялба на недвижимо имущество

Мнениеот ivan_lawyer » 23 Мар 2009, 21:23

От момента на поканата - тя Ви дължи наем.

Но Вие по-добре заключете вашата половина, ако е възможно - пък така тя ще се задължи да плаща.

Съсобствеността е най-лошата форма на собственост - нещо като сиамски близнаци с разстройство (извинявам се, ако някой вечеря в момента).
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 21:57

Опитваме се да дадем поне някакво мнение, но и Вие сте нетърпелив - не може сега за една лятна кухня да има веднага отговор.

Изчакайте седмица-две.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот finnan » 30 Мар 2009, 12:12

Здравейте, въпреки че изтичат 10г., много трудно ще се придобие по давност - така е при съсобствеността, но това да не Ви успокоява, всичко може да се докаже в съда.
Искайте си или цена за това че се използва и вашата част или си поделете имота и си вземете парите, като уравнение на дела Ви
Успех
finnan
Младши потребител

Мнениеот katerinakuch » 31 Мар 2009, 12:25

Съгласна съм с написаното от ivan_lawyer, че "съсобствеността е най-лошата форма на собственост".
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Съсобственост и делба