Здравейте,
Наследник съм на поземлен имот около 900 кв. м, който е с много наследници, над 15 лица. Не си струва да купувам дела на останалите, понеже нямам идеята да го обработвам, нито продавам в последствие, не ми е рентабилно. Не мога и да се откажа от ЧАСТ от наследството, както и да го приема по опис, 3-те месеца отдавна са минали. Единственият вариант е да даря моята част на някого, без другите наследници. Тоест как става варианта с дарение на държавата? За останалия имот, който е повече декари, съм се консултирал с адвокати и сме в процес.
- Дата и час: 26 Ное 2024, 22:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дарение на имот
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Дарение на имот
Здравейте!
Хем ползвате услугите на адвокат, хем питате тук???
Става много просто. Може да сте много съсобственици, но на целия имот. За вашия дял сте си сам.
Хващате когото си харесате, водите го при нотариус и му дарявате вашата собственост. Ще ви трябват нотариалния акт, комбинирана скица за имота и документи за самоличност.
Хем ползвате услугите на адвокат, хем питате тук???
Става много просто. Може да сте много съсобственици, но на целия имот. За вашия дял сте си сам.
Хващате когото си харесате, водите го при нотариус и му дарявате вашата собственост. Ще ви трябват нотариалния акт, комбинирана скица за имота и документи за самоличност.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“
Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
- guest1
- Активен потребител
Re: Дарение на имот
Да, ползваме услугите на адвокат, но търся и вариант как най-евтино да се отърва от него. Бих искал да го даря на държавата дела си, но как става?
- nickolay_s
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|