начало

Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни Европрокуратурата прати на съд измамници, източили 130 000 лева от фонда за помощ на безработни

Дело срещу РУСО

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дело срещу РУСО

Мнениеот спечелил » 10 Авг 2004, 09:28

Колеги, спечелих административно дело срещу решение на Директора на РУСО Стара Загора за обявяване на мой болнични листове от миналата година за недействителни и незаплащане на обезщетение по тях. НАПРАВО ДА НЕ ПОВЯРВАШ. Тъй като съдът присъди Директора на РУСО да се произнесе с ново решение с което да признае болничните ми листове и да ми изплати обещетението по тях, въпроса ми е някой знае ли:
1. Трябва ли да подавам нова молба до Директора на РУСО за да се произнесе той с решението?
2. Дължат ли се лихви върху това обезщетение / тъй като съда само му отмени решението/ и ако да в какъв размер / здравната лихва ли тече / ?
3. Кой дефакто ще ми плати обещетението - стария ми работодател който оспори болничните ми листи или РУСО?
спечелил

Re: Дело срещу РУСО

Мнениеот гугутка чакалова » 10 Авг 2004, 12:07

Никой ли ни знае?
гугутка чакалова

Мнениеот radi » 10 Авг 2004, 12:27

Добре , де каква колежка си ни ти , след като не знаеш?
Не ни наричай с дежурната фраза "Колеги"
radi
Младши потребител

Мнениеот гугутка чакалова » 10 Авг 2004, 14:37

К'ат та гледам и ти не знаеш, така че поне не пречи, аман от селяни. разбирам да питам за съда, а то РУСО.
гугутка чакалова

Мнениеот Grazdanka » 10 Авг 2004, 17:03

Zavyrti na RUSO-to edin telefon. Ne moze da ne kontaktuvate s tyah sluzebno. Ili pusni tyrsachkata iz KSO v Apis. :-)
No spored men:
1. Ne tryabva.
2. Da, zakonnata lihva.
3. Ne znam, no sigurno RUSO. Rabotodateliat e samo "posrednik", a sled kato e i bivsh, zashto da e toi
Grazdanka

Мнениеот донна2 » 10 Авг 2004, 17:33

болничните се изплащат от НОИ ,но чрез работодателя , представи решението на работодателя си и той следва да изтегли сумата от НОИ/РУСО/ и да си я получиш
донна2

Мнениеот донна2 » 10 Авг 2004, 17:48

не ви ли мина през ум ,че съда уведомява за решението и двете страни ,така че на НОИ му е ясно ,а що се отнася до за решенията на ВАС всекий си следи , така че в РУСО знаят за решението ,следва работодателя да изтегли парите и да ги даде
донна2

Мнениеот omikron » 18 Авг 2004, 10:35

Защо никой не честити?:))))))
Честито!!!!!!!!!
omikron
Младши потребител

Мнениеот спечелил » 18 Авг 2004, 11:15

Да информирам който се интересува. Значи : Страните по делото бяха три - аз, РУСО и бившия ми работодател като заинтересувана страна. Получили са решение само две от страните аз и РУСО. Трябвало с нова молба да помоля Директора на РУСО да издаде ново решение за заплащане. Преди да го издаде той ще направи ревизия на бившия ми работодател и след което ще го начисли и разпореди с решението си да ми изплати обезщетението за болнични. Юристите им обе си блъскат главата дали се дължи лихва, защото дори и да оспори болничните работодателя е длъжен да ги заплати в срок след което да си търси правата. Но моя не ги е платил / щото рече че на такъв като мен нямало да го плати/. Сега чакам решението, което обаче отново може да се обжалва. Така е ! Благодаря на тези който ме посъветваха.
спечелил

Назад към Административно право