начало

Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари

Нов конкурс за младши магистрати !!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!

Мнениеот kvalificiran1 » 24 Авг 2010, 19:05

igli4ka66 написа:
vaniaoz написа:Сега ,когато видях оценката си-4,80, направо съм разочарована от себе си.

Kолега, на мнение съм, че за кампанията до година трябва да обединим усилия и да се готвим и да заживеем заедно!!!! :D :D :D :D
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот vaniaoz » 25 Авг 2010, 14:34

Колега,
едно е ясно ,че знаете какво търсите-жена юрист.Но в този форум , решаваме казуси, обсъждаме въпроси свързани с конкурса, а не отправяме предложения и не обиждаме други наши колеги.
Успех в подготовката ви и търсенето, но тук не му е мястото.
vaniaoz
Потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 25 Авг 2010, 16:20

Не казвам, че не сте прав колега, но все някога ще се заженим, това е място и за комуникация :D :D :D :D , не смятам, че да кажеш истината на някой в очите е обида и забележете кой даде старта на комуникацията за таз годишните изпитни казуси :D :D :D :D ! Ако не сте успял тази година, искрено ви го пожелавам за следващата! :D
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот emkoleva » 27 Авг 2010, 08:39

За lawyers1 - Колега, аз съм също член на САК и съм в същата ситуация като Вас. Давам си адреса на електронната поща - emkoleva@abv.bg Ако желаете, може да се свържете с мен и да коментираме евентуално отписване от САК, но аз също ще чакам решението на ВСС преди да подам заявление за отписване.
emkoleva
Нов потребител

Мнениеот bluelake » 27 Авг 2010, 16:25

emkoleva написа:За lawyers1 - Колега, аз съм също член на САК и съм в същата ситуация като Вас. Давам си адреса на електронната поща - emkoleva@abv.bg Ако желаете, може да се свържете с мен и да коментираме евентуално отписване от САК, но аз също ще чакам решението на ВСС преди да подам заявление за отписване.

Затишие пред буря....
bluelake
Младши потребител

Мнениеот lawyers1 » 30 Авг 2010, 16:35

Но кой ли ще бъде буреносен облак?
lawyers1
Младши потребител

Мнениеот pogled » 30 Авг 2010, 17:05

Някакви новини от ВСС? Или напрежението ни дойде в повече и някак претръпнахме? Чудя се защо ВСС протака толкова един конкурс във времето. Още малко и ще стане година. И как да повториш това начинание отново?
pogled
Младши потребител

Мнениеот adissa » 30 Авг 2010, 17:13

Аз днес пак звъннах, но този път не ми отговориха както преди, че гласуването ще е на 2-ри, а ми казаха, само че ще е септември.
adissa
Нов потребител

Мнениеот reformative » 31 Авг 2010, 15:33

Моля, ако някой има информация, дали след като си гласуван на първо класиране не желаеш да заемеш мястото си, заради това че си класиран на 10 -тата си позиция, може да участваш на следващите класирания и да бъдеш гласуван на 3 -тото си желание. Възможността за това е голяма, поради дублиранете на определени колеги в двата конкурса. От ВСС ми заявиха, че след като си гласуван веднъж, губиш възможността си да участваш в следващите класирания. Ако някой е разбрал друго да сподели. Благодаря!
reformative
Младши потребител

Мнениеот bayleaf_2008 » 02 Сеп 2010, 15:33

Някой случайно да има информация, кога ще се внесат предложенията във ВСС. Споделете, ако сте успяли да осъществите контакт с достатъчно осведомени хора във ВСС, които да знаят нещо. Аз, нямам късмет, все попадам на такива, които нищо не знаят. :twisted: Някой късметлия да пише :|
bayleaf_2008
Младши потребител

Мнениеот ivo_iliev » 02 Сеп 2010, 16:10

Доколкото виждам от публикувания протокол, днес заседанието е минало без да се спомене нищо за назначаването. Интересното е, че дори не е определена дата на следващо заседание.
ivo_iliev
Младши потребител

Мнениеот nicky_stoyanov » 06 Сеп 2010, 11:52

Колеги, умолявам всеки който има информация, предположение или поне знае как е било предишни години да сподели, приблизително колко време след евентуалното гласуване ще започне реално обучението! Въпросът ми е свързан с актуални професионални ангажименти, които трябва да планирам до края на октомври и ще съм много благодарен на всякакви обосновани мнения! Лек ден и честит празник!
nicky_stoyanov
Младши потребител

Мнениеот bluelake » 07 Сеп 2010, 09:44

Началната дата на започване на обучението в НИП се определя с решението на ВСС за гласуване на кандидатите и според мен не може да бъде по-рано от един месец от влизане в сила на решението, тъй като това е срокът за встъпване в длъжност и респ. обучението не би могло да започне преди изтичането на този срок.

Миналата година кандидатите са били гласувани на 13.05.2009г. и са започнали обучение в началото на м. юни 2009

От администрацията на ВСС казаха, че гласуването ще е най-рано след 16.09., на въпроса ми кога е възможно да е най-късно, отговорът беше "до края на календарната година".... и добавиха " реалистично, го очаквайте м. ноември"
bluelake
Младши потребител

Мнениеот reformative » 07 Сеп 2010, 10:29

Уважаеми, колеги! Чакането продължава. В телефонен разговор с ВСС бях уведомен, че имаме начален срок за провеждане на гласуването. Той е след 15 септември......т.е. най рано, тогава ще се гласува. Но, кога по-точно, не се знае. На въпрос "кога нй-късно?" - отговорът бе "до края на ноември трябва да ви назначим!" Неприятно, но факт!
reformative
Младши потребител

Мнениеот nicky_stoyanov » 07 Сеп 2010, 10:52

Колеги, благодаря за информацията, макар да е доста разтеглива е все пак някакъв ориентир, по който човек може да си планира ангажиментите. И явно - всички ще трябва да се въоръжим с търпение и да чакаме. Така като гледам ноември вероятно ще се започне, но дали началото или края - няма как да знаем. А за "мрачния" сценарий за догодина изобщо не искам и да си мисля...
nicky_stoyanov
Младши потребител

Мнениеот bluelake » 07 Сеп 2010, 11:17

nicky_stoyanov написа: А за "мрачния" сценарий за догодина изобщо не искам и да си мисля...

Колега, споделете, какъв е този мрачен сценарий....и сега не е особено безоблачно?! :lol:
bluelake
Младши потребител

Мнениеот bayleaf_2008 » 07 Сеп 2010, 12:38

Публикуван е дневния ред за заседанието на ВСС в четвъртък и вече оканчателно угасна надеждата мъките да свършат този четвъртък. Дано наистина не е ноември.
bayleaf_2008
Младши потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 07 Сеп 2010, 12:43

:D наистина нещата доста се проточват. но нека да гледаме нещата от хубавата им страна. така можем на воля да си почиваме още неопределено време
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 07 Сеп 2010, 12:48

Знам, че всички са нервни, но не виждам никакъв смисъл да се тормозим излишно за неща които не зависят от нас ни най-малко.
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот ronika85 » 07 Сеп 2010, 14:56

Интересно защо след като има възможност да гласуват назначенията през ноември месец, в сайта на НИП вече има дати за начално обучение на младши магистрати през октомври..? !
ronika85
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити