- Дата и час: 04 Дек 2024, 21:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нов конкурс за младши магистрати !!!
|
|
Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!
Може да няма протокол, но дават информация по телефона. Аз вече научих това, което ме интересуваше.
- bayleaf_2008
- Младши потребител
Привет bayleaf_2008,
Тъй като нетърпението ме изгаря отвътре - имаш ли представа дали са гласувани назначенията и дали са гласувани по поредността на класирането?
Интересува ме и дали знаеш кога започва училището?
Още много неща ме интересуват, но животът е твърде кратък, за да те питам за всичките.
Тъй като нетърпението ме изгаря отвътре - имаш ли представа дали са гласувани назначенията и дали са гласувани по поредността на класирането?
Още много неща ме интересуват, но животът е твърде кратък, за да те питам за всичките.
- seriozen_4ovek
- Нов потребител
Колеги, протоколът ще бъде публикуван най-късно в понеделник и ще го изпратят до всяко едно от съдилищата, след което всеки следва да организира встъпването си в длъжност.
Искайте информация по телефона. Аз съм избран за ОС - Силистра, което ме кара да си мисля, че класирането, което бяха направили колегите по-рано е правилно.
Успех на всички!
Ще се видим и запознаем в НИП
Искайте информация по телефона. Аз съм избран за ОС - Силистра, което ме кара да си мисля, че класирането, което бяха направили колегите по-рано е правилно.
Успех на всички!
Ще се видим и запознаем в НИП
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
seriozen_4ovek написа:Привет bayleaf_2008,
Здравейте колега,
За съжаление нямам отговор на въпросите Ви. Предполагам, че назначенията са по поредността на класирането. Относно училището миналата година са го определили в протокола от назначаването, затова според мен във ВСС могат да дадат тази информация.
Мен ме интересува може ли да прекратим трудовото си правоотношение без предизвестие в този случай и ако някой още не е казал на работодателя си да сподели кога смята да му каже.
Жалко, че протоколът ще се публикува чак в понеделник, защото исках да видя с очите си това, което казаха по телефона.
Ако някой има пълна информация за процедурата нека я сподели.
Може би някой познава младши съдия, назначен 2009 г., който ще сподели своя опит по дългия път на встъпването в длъжност?????
- bayleaf_2008
- Младши потребител
Май доста въпроси зададох, дано има някой достатъчно отзивчив да ми отговори
- bayleaf_2008
- Младши потребител
Жалко, че протоколът ще се публикува чак в понеделник, защото исках да видя с очите си това, което казаха по телефона. [/quote]
Bayleaf, Тома неверни си ти, ей! Докато не бръкнеш в раните и да разчоплиш мира няма да имаш
Иначе, сериозно, честито за назначението, дано и първата ти атестация е така безспорна
Bayleaf, Тома неверни си ти, ей! Докато не бръкнеш в раните и да разчоплиш мира няма да имаш
Иначе, сериозно, честито за назначението, дано и първата ти атестация е така безспорна
- bluelake
- Младши потребител
сега bayleaf_2008 ще кажеш ли дали на колегите спечелили и на двете места е определен някакъв срок за подаване на заявления кое предпочитат т.е дали ще има дублиране при гласуването на прокурорите. ако не знаеш дай поне телефона на който дават инфо
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
или ако някой друг знае нека да каже
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
antonio_di_pietro написа:сега bayleaf_2008 ще кажеш ли дали на колегите спечелили и на двете места е определен някакъв срок за подаване на заявления кое предпочитат т.е дали ще има дублиране при гласуването на прокурорите. ако не знаеш дай поне телефона на който дават инфо
Колега все още няма яснота по този въпрос, няма телефон, на който да Ви отговорят за съжаление.
Имайте търпение и здрави нерви
- bayleaf_2008
- Младши потребител
красота. мислех че днес ще е решено. направо отвратително. това означава да чакаме още седмици. явно е много трудно да се реши такова елементарно нещо или по-скоро трябва на някой да му пука. и защо няма да е публикува утре протокола. сигурно е много трудно
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
Нали трябва докрай да ни държат в напрежение
- bayleaf_2008
- Младши потребител
bayleaf_2008 написа:Имайте търпение и здрави нерви
Вече е лесно да се дават препоръки за търпение, нали?
- bluelake
- Младши потребител
Явно е така. Само не проумявам кава е логиката. Ако всичко се реши лесно, бързо, ясно и простичко в едно заседание какво ще стане? Или просто нищо у нас не трябва да става така а винаги по сложния начин
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
нещата май отиват натам прокурорите да ни гласуват след като изтече срока за встъпване в длъжност на гласуваните днес колеги
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
seriozen_4ovek и сам знаеш какво предвижда чл.186 ал.3 от ЗСВ. Изрично е казано, че назначването става по поредността на класирането. Всичко друго означава погазване на закона и лудо обжалване от което ВСС няма интерес
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
Здравейте колеги. Много моля тези, които са гласувани за съдии и по-късно ще бъдат гласувани и за прокурори, ако избират съдийското място да направят реверанс към бъдещите прокурори. Разбрах, че има възможност да не се дублира гласуването на едни и същи хора за двата вида магистратски длъжности. Това може да стане, ако гласуваните вече за съдии, които ще встъпят на тези длъжности, подадат заявления до ВСС и до Председателя на конкурсната комисия преди прокурорското гласуване, че не желаят да участват в него. Това би довело до справедливо класиране и мисля, че никой не би загубил.
Последна промяна potrebitel_x на 17 Сеп 2010, 22:22, променена общо 1 път
- potrebitel_x
- Нов потребител
potrebitel_x написа:Здравейте колеги. Много моля тези, които са гласувани за съдии и по-късно ще бъдат гласувани и за прокурори, ако избират съдийското място да направят реверанс към бъдещите прокурори. Разбрах, че има възможност да не се дублира гласуването на едни и същи хора за двата вида магистратски длъжности. Това може да стане, ако гласуваните вече за съдии, които ще встъпят на тези длъжности, подадат заявления до ВСС и до Председателя на конкурсната комисия преди прокурорското гласуване, че не желаят да участват в него. Това би довело до справедливо класиране и мисля, че никой не би загубил от това.
Въпреки, че дублирането на местата не ме засяга пряко, аз също апелирам колегите, които са класирани за прокурори и съдии и изберат да встъпят като съдии да подадат такова заявление до ВСС. По този начин ще се избегне една огромна несправедливост, а именно хора класирани на някое от по-задните си желания да не могат да заемат по-предни желани от тях места поради това, че вече са гласувани на задните. Така ще се стигне до парадокс- най-желаните места ще се заемат от хора класирани на 70- 80 място, а хора, класирани около 40 място да останат някъде дълбоко в провинцията.
За да се избене тази патова ситуация единственото, което е необходимо е десетина колеги с дублиращи се места да подадат съответно заявление преди прокурорското класиране. Като казвам всичко това съм наясно, че в България всеки гледа единствено своето и не се интересува ни най-малко от съдбата на другия. Българинът по принцип не полага дори и най- минимални усилия в такива случаи. В този смисъл е и поговорката "след мене-потоп". Тук обаче се касае за вече назначени магистрати, чиито морални и етични качества би трябвяло да надвишават значително манталитета на обикновения човек. И да не забравяме, че не случайно в Древен Рим магистрати са ставали най- мъдрите уважаваните в обществото хора, които дори не са получавали заплата за труда си- магистратската длъжност тогава се е считала за дълг към римския народ. Да не забравяме също как стои и до днес въпроса в англо- саксонската правна система- по специално какви са изискванията за назначаване на магистрати в Англия и САЩ.
В този смисъл считам, че сме изправени пред първия морален тест за бъдещите младши съдии, чиито места се дублират. На всички е ясно, кои са тези колеги. От тях се изисква едно минимално усилие.....
- lawyers1
- Младши потребител
lawyers1 написа:potrebitel_x написа:Здравейте колеги. Много моля тези, които са гласувани за съдии и по-късно ще бъдат гласувани и за прокурори, ако избират съдийското място да направят реверанс към бъдещите прокурори. Разбрах, че има възможност да не се дублира гласуването на едни и същи хора за двата вида магистратски длъжности. Това може да стане, ако гласуваните вече за съдии, които ще встъпят на тези длъжности, подадат заявления до ВСС и до Председателя на конкурсната комисия преди прокурорското гласуване, че не желаят да участват в него. Това би довело до справедливо класиране и мисля, че никой не би загубил от това.
Въпреки, че дублирането на местата не ме засяга пряко, аз също апелирам колегите, които са класирани за прокурори и съдии и изберат да встъпят като съдии да подадат такова заявление до ВСС. По този начин ще се избегне една огромна несправедливост, а именно хора класирани на някое от по-задните си желания да не могат да заемат по-предни желани от тях места поради това, че вече са гласувани на задните. Така ще се стигне до парадокс- най-желаните места ще се заемат от хора класирани на 70- 80 място, а хора, класирани около 40 място да останат някъде дълбоко в провинцията.
За да се избене тази патова ситуация единственото, което е необходимо е десетина колеги с дублиращи се места да подадат съответно заявление преди прокурорското класиране. Като казвам всичко това съм наясно, че в България всеки гледа единствено своето и не се интересува ни най-малко от съдбата на другия. Българинът по принцип не полага дори и най- минимални усилия в такива случаи. В този смисъл е и поговорката "след мене-потоп". Тук обаче се касае за вече назначени магистрати, чиито морални и етични качества би трябвяло да надвишават значително манталитета на обикновения човек. И да не забравяме, че не случайно в Древен Рим магистрати са ставали най- мъдрите уважаваните в обществото хора, които дори не са получавали заплата за труда си- магистратската длъжност тогава се е считала за дълг към римския народ. Да не забравяме също как стои и до днес въпроса в англо- саксонската правна система- по специално какви са изискванията за назначаване на магистрати в Англия и САЩ.
В този смисъл считам, че сме изправени пред първия морален тест за бъдещите младши съдии, чиито места се дублират. На всички е ясно, кои са тези колеги. От тях се изисква едно минимално усилие.....
Едно минимално усилие за младшите съдии....един огромен скок в мисленето!
- bluelake
- Младши потребител
bluelake написа:lawyers1 написа:potrebitel_x написа:Здравейте колеги. Много моля тези, които са гласувани за съдии и по-късно ще бъдат гласувани и за прокурори, ако избират съдийското място да направят реверанс към бъдещите прокурори. Разбрах, че има възможност да не се дублира гласуването на едни и същи хора за двата вида магистратски длъжности. Това може да стане, ако гласуваните вече за съдии, които ще встъпят на тези длъжности, подадат заявления до ВСС и до Председателя на конкурсната комисия преди прокурорското гласуване, че не желаят да участват в него. Това би довело до справедливо класиране и мисля, че никой не би загубил от това.
Едно минимално усилие за младшите съдии....
...И не само за тях!
Дневен ред за заседанието на Висшия адвокатски съвет за 10.09.2010 г.
Дата: 2010-Септември-08
Съдържание
Дневен ред за заседанието
на Висшия адвокатски съвет за 10.09.10 г.:
І. Информация за събития и мероприятия в периода от 25.06.10 г. до 10.09.10 г.
Докладва председателят на ВАС.
ІІ. Обсъждане на проблема, създаден от неоснователното забавяне на плащанията по Закона за правната помощ - продължение от 23.07.10 г.
Докладва председателят на ВАС.
ІІІ. Доклад на председателя на комисията за проведения през месец юни 2010 г. изпит за адвокати и младши адвокати.
Докладва Ели Христова - председател на комисията.
ІV. Дисциплинарни и други преписки.
V. Финансови въпроси.
Докладва главният секретар на ВАС
VІ. Разни.
http://www.vas.bg/Default.aspx?id=7&news=115
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
- georgiev_sfbg
- Активен потребител
potrebitel_x от ВСС ли ти казаха това?
- bobi_vasilev
- Потребител
|
|