начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Консултантски договор между три страни

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Консултантски договор между три страни

Мнениеот tisho2324 » 28 Ное 2013, 16:31

Имам следния казус.
Към моята фирма искам да работи консултант като ментор на стажанти по програмата за студентските практики (http://praktiki.mon.bg).
По проект е необходимо аз да имам договорни отношения с ментора. Но от друга страна заплащането му ще бъде давано от университетите, с които той ще има други договори.
Тоест тук имаме три страни - моята фирма, ментора, университата. Менторът има договори, както с фирмата, така и с университета
Въпроса ми е, възможно ли е да сключа с ментора граждански договор, в който да няма упоменато възнаграждение за труда, който полага, тоест той да работи безплатно за мен?
Може ли да ме насочите към някакви примерни стандартни договори?
tisho2324
Нов потребител

Re: Консултантски договор между три страни

Мнениеот chandra » 28 Ное 2013, 16:40

Мога да Ви насоча към колега адвокат, който ще прецени ситуацията и ще ви посъветва най-адекватно как да оформите договорните си отношения, както и ще ви изготви нужните проекти на договор.
chandra
Потребител

Мнениеот tisho2324 » 28 Ное 2013, 16:51

chandra написа:Мога да Ви насоча към колега адвокат, който ще прецени ситуацията и ще ви посъветва най-адекватно как да оформите договорните си отношения, както и ще ви изготви нужните проекти на договор.

Толкова ли е сложно, та трябва да ходя на адвокат?
Иначе благодаря, в София са над 5000 адвокатите, ще си намеря и сам. Въпроса е че ще трябва да отделя за това пари, които няма да ми се възвърнат. Затова стигнах до този форум
tisho2324
Нов потребител

Мнениеот chandra » 28 Ное 2013, 16:59

За мен не е сложно, но всеки труд се заплаща! Както Вие очаквате Вашият труд да бъде оценен и заплатен, така и колегите очакват същото! Все пак всеки от нас е инвестирал 6 години в образование и лично аз 10 години в стаж, много четене и непрекъснато усъвършенстване.
chandra
Потребител

Мнениеот chandra » 28 Ное 2013, 17:01

tisho2324 написа:Въпроса е че ще трябва да отделя за това пари, които няма да ми се възвърнат. Затова стигнах до този форум

А, защо някой да отделя от времето си и безвъзмездно да Ви предостави трудът си?! На практика искате някой да ви свърши без пари работа, за която се плаща!
chandra
Потребител

Мнениеот tisho2324 » 28 Ное 2013, 17:59

chandra написа:А, защо някой да отделя от времето си и безвъзмездно да Ви предостави трудът си?! На практика искате някой да ви свърши без пари работа, за която се плаща!

Ами за какво е този форум - някой ако има такъв опит, да го сподели. 80 хиляди фирми участват в "Студентски практики", все някой от тях може да чете форума и да сподели.
Вместо да ми помогнете, вие на практика се опитвате индиректно да рекламирате дейността на даден адвокат (може би самия вас), което е забранено от закона
tisho2324
Нов потребител

Мнениеот Melly » 28 Ное 2013, 19:38

Ами за какво е този форум - някой ако има такъв опит, да го сподели.

Става, но има една мъъъъъъъънинка подробност. Тези с опит могат и да не искат да го споделят с такива като вас - нахалници.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот kalisto » 28 Ное 2013, 19:55

Аман от тарикати, че и рекламирането на дейността знае. Щом толкова е начетен да си оправи сам договорчето, а после и хубаво да си го осчетоводи /пак сам разбира се/.
Не мога да разбера докога всеки ще си мисли, че работата на адвоката е безплатна.
kalisto
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 28 Ное 2013, 20:59

Едни пари движат други пари. Малкото колело върти голямо, разбира се тогава е друга механичната скорост. Да, може и обяд, любимо вместо хонорар. Но, все пак сме обществени, а не общински лица. Е, ако е на зор човека що не му кажете все пак.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот tisho2324 » 29 Ное 2013, 00:39

kalisto написа:Аман от тарикати, че и рекламирането на дейността знае. Щом толкова е начетен да си оправи сам договорчето, а после и хубаво да си го осчетоводи /пак сам разбира се/.
Не мога да разбера докога всеки ще си мисли, че работата на адвоката е безплатна.

Не мисля, че има нещо за осчетоводяване, тъй като не става дума за трудов договор, освен това аз нито получавам плащания, нито правя такива по договора.
tisho2324
Нов потребител

Мнениеот tisho2324 » 29 Ное 2013, 01:01

ivan_lawyer написа:Да, може и обяд, любимо вместо хонорар. ... Е, ако е на зор човека що не му кажете все пак.

Къде и кога да дойда за обяда? Да не е някой луксозен ресторант само. Хепи, KFC, Българска кухня, китайски - нещо такова става.
tisho2324
Нов потребител

Назад към Трудово право