- Дата и час: 30 Ное 2024, 13:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Устен изпит!?
|
|
33 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Устен изпит!?
колеги,според мене на устния изпит ще е по-скоро събеседване, никой няма да седне да слуша цитати от учебниците по наказателно, вещно , административно ит.н. . Миналата година на устния е било абсолютно формално, за по 2 мин. и никой не те слуша. Така че според мен е определяща оценката от устния изпит. Който има под 5.50 просто да забрави. Аз също имам 5.00 и изобщо не се надявам плюс това кандидатствам само за СГС и СОС ,а там балът сигурно ще е доста висок. Все пак късмет на оптимистите!
- куна
Миналата година все пак имаше някои издънки на устния изпит - няколко кандидати с 6.00 на писмения , имаха 4.00- 4.50 на устния. Някои от тях се класираха за съдии, защото миналата година се удвоявашв резултата от писмения.
Куна, не подвеждай колегите. В различните комисии е било различно. Това, че не са искали да слушат цитати от учебниците, не означава, че е било формално! Ако на всеки зададен въпрос отговаряш, като започваш с уводните думи по темата от учебника, естествено е изпита да не продължи повече от две минути.
- С.
Намирате ли време да четете за устния? Имам чувството, че само аз ходя на работа. Толкова ми е притеснено- тъкмо се задълбоча по някой въпрос и хоп трябва да превключа на работен казус, а пък и те са едни главоблъсканици...
- С.
Spokojno, i az sam taka.
Taka beshe i za pismenija - edin den otpusk ne sum si vzela, napravo go bjah otpisala, ama...
Po prinzip cheta vecher i sum kato oksijenist vsjaka sutrin :( Oshte malko ostana, puk ... kakvoto stane.
Taka beshe i za pismenija - edin den otpusk ne sum si vzela, napravo go bjah otpisala, ama...
Po prinzip cheta vecher i sum kato oksijenist vsjaka sutrin :( Oshte malko ostana, puk ... kakvoto stane.
- ste
Имам един въпрос към колеги, които са се явявали на предходния изпит за съдии: Задават ли въпроси, несвързани с конспекта, а по-общи и свързани с личните качества на кандидата /например: Защо решихте да станете съдия? С какво се занимавате в момента? и пр./
- една
Какви съдии, какви устни изпити?
Който ще става някакъв, той си знае много отдавна. И да смятате, и да събирате и да изваждате само си губите времето. По-добре четете. Хората със стаж и то доказани юристи не могат да се вредят за златната мина, че ........... Четете практика, практика и пак практика, а ако теорията не е помните от писмения изпит работата е ясна. Системата има нужда от аналитични умове, а не от зубчовци.
Който ще става някакъв, той си знае много отдавна. И да смятате, и да събирате и да изваждате само си губите времето. По-добре четете. Хората със стаж и то доказани юристи не могат да се вредят за златната мина, че ........... Четете практика, практика и пак практика, а ако теорията не е помните от писмения изпит работата е ясна. Системата има нужда от аналитични умове, а не от зубчовци.
- зизу
Ако не могат да се използват нормативните актове ще бъде доста некоректно! Все пак съдиите дори в съдебните заседания си поглеждат законите, когато е необходимо!
- една
Искам да пожелая успех на всички колеги и особено на тези, които са на устен в понеделник. На тях ще им е най-трудно. Дано всеки успее да се представи максимално добре според възможностите си и бъде обективно оценен. Пожелавам ви вярата, която имам аз, че съдиите, които ще ни оценяват, са справедливи и достойни хора! Защото те най-много от всички имат непоносимост към некадърни колеги, които ги излагат.
- 13
Аз не участвам в този конкурс, но искрено желая успех на всички, положили усилия и отделили от оскъдното си време да се подготвят!!!Късмет и нека най-добрите победят!
- LakeG
Моля колеги, ако някой се е явявал днес на изпита и може да сподели как минава, нека го направи!?
- една
33 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|