начало

Какво (не) знаем за Шенгенската система Какво (не) знаем за Шенгенската система

Оспорване на решение на ОС етажна собственост

Казуси за недвижими имоти

Оспорване на решение на ОС етажна собственост

Мнениеот tintir » 17 Апр 2023, 20:22

Здравейте,
Ще се опитам накратко да опиша проблема.
Имаме жилище което е сем.собственост и двамата фигурираме в регистъра като собственици.
Домоуправител е фирма.Тази фирма от самото начало адресира всички писма само до единия собственик/в случая жена ми/. Многократно им е писано ,дори и от адвокат,че кореспонденцията трябва да се адресира и до двамата. От известно време жена ми не живее в жилището и съответно от време на време си прибира пощата.
Наскоро се провело ОС за което научавам от съседи.Поканата и дневния ред винаги се изпращат по пощата с писмо-никога няма уведомление на таблото.Съответно аз не съм разбрал за провеждането на ОС и какво се е решило.Та питането е-мога ли да оспоря законността на събранието с оглед на това,че не съм информиран като собственик за провеждането му? По този начин не мога и да участвам в решенията които се взимат.Лишават ме и от правото ми на глас.
tintir
Нов потребител

Re: Оспорване на решение на ОС етажна собственост

Мнениеот atanasov_law » 18 Апр 2023, 11:09

От начина по който сте представили казуса усещам, че отговор, който ще ви удовлетвори, може и да не получите. Не са малко юристите, които обслужват фирми-домоуправители. Те четат и пишат в този форум и със сигурност знаят всички финтове, с които да изолират от събрание някой неудобен собственик. Затова моят съвет е да потърсите диалог, без да им ставате досаден. С едно телефонно обаждане през няколко месеца и въпроса "Планували ли сте скоро събрание на адрес..?", ще спечелите повече, отколкото с опит за оспорване на протокол.
atanasov_law
Младши потребител

Мнениеот tintir » 18 Апр 2023, 18:55

Финтовете са си финтове,тук става въпрос за системно пренебрежение. Помолени са много пъти-устно,писмено и от адвокат.Въпреки това продължават да не ме уведомяват.В края на краищата са длъжни да уведомяват всеки собственик.Така,че търся начин да ги принудя,след като не става с думи.
tintir
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 19 Апр 2023, 10:17

tintir написа:От известно време жена ми не живее в жилището и съответно от време на време си прибира пощата.

Най-лесния начин - сменете ключалката на пощенската кутия.
Най-сигурния - оправете си отношенията със съпругата.
Човек винаги може да се държи добре с онези, които са му безразлични.
Оскар Уайлд, „Портретът на Дориан Грей“

Това е само мнение, не сте длъжни да се съобразявате с него.
guest1
Активен потребител

Мнениеот tintir » 19 Апр 2023, 14:23

guest1 написа:
tintir написа:От известно време жена ми не живее в жилището и съответно от време на време си прибира пощата.

Най-лесния начин - сменете ключалката на пощенската кутия.
Най-сигурния - оправете си отношенията със съпругата.

И какво като сменя ключалка-писмото пак няма да е адресирано до двамата. И аз пак няма да съм информиран какво се случва.
tintir
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 19 Апр 2023, 18:32

tintir написа:И какво като сменя ключалка-писмото пак няма да е адресирано до двамата. И аз пак няма да съм информиран какво се случва.

Когато получите писмо, ще видите кой е подателя и ще го отворите, ако е въпросната фирма. Само не казвайте - " не чета чужда кореспонденция ", щото явно касае и двама ви.

guest1
Активен потребител

Мнениеот tintir » 20 Апр 2023, 13:58

guest1 написа:
tintir написа:И какво като сменя ключалка-писмото пак няма да е адресирано до двамата. И аз пак няма да съм информиран какво се случва.

Когато получите писмо, ще видите кой е подателя и ще го отворите, ако е въпросната фирма. Само не казвайте - " не чета чужда кореспонденция ", щото явно касае и двама ви.

Когато нещо касае двамата-стоят имената и на двамата на плика или където и да било.Утре ,примерно, ако заведе дело домоуправителска фирма срещу нея за неплатени сметки? Мен касае ли ме това-не. Не съм бил уведомен за нищо. Явно вие четете чужда поща.
tintir
Нов потребител

Мнениеот guest1 » 20 Апр 2023, 16:31

tintir написа:Когато нещо касае двамата - стоят имената и на двамата на плика или където и да било. Утре ,примерно, ако заведе дело домоуправителска фирма срещу нея за неплатени сметки? Мен касае ли ме това-не. Не съм бил уведомен за нищо. Явно вие четете чужда поща.

Чужда поща не чета, но писмата до съпругата ми не са „чужда поща“!

Тази глупост - „Мен касае ли ме това - не.“ - си я избийте от главата. Ако има предявен иск спрямо нея - ще го отнесете и вие. Ако сте в „режим СИО“, а не „законов режим на разделност“ или „оговорен режим“.

guest1
Активен потребител

Назад към Имотни казуси