начало

Все така няма кандидати за председател на ВАС Все така няма кандидати за председател на ВАС

Нов конкурс за младши магистрати !!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: Нов конкурс за младши магистрати !!!

Мнениеот kvalificiran1 » 24 Авг 2010, 19:05

igli4ka66 написа:
vaniaoz написа:Сега ,когато видях оценката си-4,80, направо съм разочарована от себе си.

Kолега, на мнение съм, че за кампанията до година трябва да обединим усилия и да се готвим и да заживеем заедно!!!! :D :D :D :D
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот vaniaoz » 25 Авг 2010, 14:34

Колега,
едно е ясно ,че знаете какво търсите-жена юрист.Но в този форум , решаваме казуси, обсъждаме въпроси свързани с конкурса, а не отправяме предложения и не обиждаме други наши колеги.
Успех в подготовката ви и търсенето, но тук не му е мястото.
vaniaoz
Потребител

Мнениеот kvalificiran1 » 25 Авг 2010, 16:20

Не казвам, че не сте прав колега, но все някога ще се заженим, това е място и за комуникация :D :D :D :D , не смятам, че да кажеш истината на някой в очите е обида и забележете кой даде старта на комуникацията за таз годишните изпитни казуси :D :D :D :D ! Ако не сте успял тази година, искрено ви го пожелавам за следващата! :D
kvalificiran1
Потребител

Мнениеот emkoleva » 27 Авг 2010, 08:39

За lawyers1 - Колега, аз съм също член на САК и съм в същата ситуация като Вас. Давам си адреса на електронната поща - emkoleva@abv.bg Ако желаете, може да се свържете с мен и да коментираме евентуално отписване от САК, но аз също ще чакам решението на ВСС преди да подам заявление за отписване.
emkoleva
Нов потребител

Мнениеот bluelake » 27 Авг 2010, 16:25

emkoleva написа:За lawyers1 - Колега, аз съм също член на САК и съм в същата ситуация като Вас. Давам си адреса на електронната поща - emkoleva@abv.bg Ако желаете, може да се свържете с мен и да коментираме евентуално отписване от САК, но аз също ще чакам решението на ВСС преди да подам заявление за отписване.

Затишие пред буря....
bluelake
Младши потребител

Мнениеот lawyers1 » 30 Авг 2010, 16:35

Но кой ли ще бъде буреносен облак?
lawyers1
Младши потребител

Мнениеот pogled » 30 Авг 2010, 17:05

Някакви новини от ВСС? Или напрежението ни дойде в повече и някак претръпнахме? Чудя се защо ВСС протака толкова един конкурс във времето. Още малко и ще стане година. И как да повториш това начинание отново?
pogled
Младши потребител

Мнениеот adissa » 30 Авг 2010, 17:13

Аз днес пак звъннах, но този път не ми отговориха както преди, че гласуването ще е на 2-ри, а ми казаха, само че ще е септември.
adissa
Нов потребител

Мнениеот reformative » 31 Авг 2010, 15:33

Моля, ако някой има информация, дали след като си гласуван на първо класиране не желаеш да заемеш мястото си, заради това че си класиран на 10 -тата си позиция, може да участваш на следващите класирания и да бъдеш гласуван на 3 -тото си желание. Възможността за това е голяма, поради дублиранете на определени колеги в двата конкурса. От ВСС ми заявиха, че след като си гласуван веднъж, губиш възможността си да участваш в следващите класирания. Ако някой е разбрал друго да сподели. Благодаря!
reformative
Младши потребител

Мнениеот bayleaf_2008 » 02 Сеп 2010, 15:33

Някой случайно да има информация, кога ще се внесат предложенията във ВСС. Споделете, ако сте успяли да осъществите контакт с достатъчно осведомени хора във ВСС, които да знаят нещо. Аз, нямам късмет, все попадам на такива, които нищо не знаят. :twisted: Някой късметлия да пише :|
bayleaf_2008
Младши потребител

Мнениеот ivo_iliev » 02 Сеп 2010, 16:10

Доколкото виждам от публикувания протокол, днес заседанието е минало без да се спомене нищо за назначаването. Интересното е, че дори не е определена дата на следващо заседание.
ivo_iliev
Младши потребител

Мнениеот nicky_stoyanov » 06 Сеп 2010, 11:52

Колеги, умолявам всеки който има информация, предположение или поне знае как е било предишни години да сподели, приблизително колко време след евентуалното гласуване ще започне реално обучението! Въпросът ми е свързан с актуални професионални ангажименти, които трябва да планирам до края на октомври и ще съм много благодарен на всякакви обосновани мнения! Лек ден и честит празник!
nicky_stoyanov
Младши потребител

Мнениеот bluelake » 07 Сеп 2010, 09:44

Началната дата на започване на обучението в НИП се определя с решението на ВСС за гласуване на кандидатите и според мен не може да бъде по-рано от един месец от влизане в сила на решението, тъй като това е срокът за встъпване в длъжност и респ. обучението не би могло да започне преди изтичането на този срок.

Миналата година кандидатите са били гласувани на 13.05.2009г. и са започнали обучение в началото на м. юни 2009

От администрацията на ВСС казаха, че гласуването ще е най-рано след 16.09., на въпроса ми кога е възможно да е най-късно, отговорът беше "до края на календарната година".... и добавиха " реалистично, го очаквайте м. ноември"
bluelake
Младши потребител

Мнениеот reformative » 07 Сеп 2010, 10:29

Уважаеми, колеги! Чакането продължава. В телефонен разговор с ВСС бях уведомен, че имаме начален срок за провеждане на гласуването. Той е след 15 септември......т.е. най рано, тогава ще се гласува. Но, кога по-точно, не се знае. На въпрос "кога нй-късно?" - отговорът бе "до края на ноември трябва да ви назначим!" Неприятно, но факт!
reformative
Младши потребител

Мнениеот nicky_stoyanov » 07 Сеп 2010, 10:52

Колеги, благодаря за информацията, макар да е доста разтеглива е все пак някакъв ориентир, по който човек може да си планира ангажиментите. И явно - всички ще трябва да се въоръжим с търпение и да чакаме. Така като гледам ноември вероятно ще се започне, но дали началото или края - няма как да знаем. А за "мрачния" сценарий за догодина изобщо не искам и да си мисля...
nicky_stoyanov
Младши потребител

Мнениеот bluelake » 07 Сеп 2010, 11:17

nicky_stoyanov написа: А за "мрачния" сценарий за догодина изобщо не искам и да си мисля...

Колега, споделете, какъв е този мрачен сценарий....и сега не е особено безоблачно?! :lol:
bluelake
Младши потребител

Мнениеот bayleaf_2008 » 07 Сеп 2010, 12:38

Публикуван е дневния ред за заседанието на ВСС в четвъртък и вече оканчателно угасна надеждата мъките да свършат този четвъртък. Дано наистина не е ноември.
bayleaf_2008
Младши потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 07 Сеп 2010, 12:43

:D наистина нещата доста се проточват. но нека да гледаме нещата от хубавата им страна. така можем на воля да си почиваме още неопределено време
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот bobi_vasilev » 07 Сеп 2010, 12:48

Знам, че всички са нервни, но не виждам никакъв смисъл да се тормозим излишно за неща които не зависят от нас ни най-малко.
bobi_vasilev
Потребител

Мнениеот ronika85 » 07 Сеп 2010, 14:56

Интересно защо след като има възможност да гласуват назначенията през ноември месец, в сайта на НИП вече има дати за начално обучение на младши магистрати през октомври..? !
ronika85
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити