- Дата и час: 04 Дек 2024, 19:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ
|
|
Re: КОНКУРС ЗА МЛ.СЪДИИ бр.1 от 2009 г. на ДВ
Здравейте колеги, искам да попитам явявалите се предишни години горе долу колко е времето между проверяването на писмените работи и провеждането на устния изпит ( дано стигнем до там ) 2 седмици, 1 месец? В наредбата, с изключение на 7-те дни по чл. 25, ал. 3, нищо не се казва по въпроса. Предвид, че не е ясно времетраенето на проверката на писмените работи, споделете от личен опит!
И още един въпрос, малко неадекватен Смятате ли да носите граждански закони на изпита за младши прокурори или не?
Изобщо 5 торби със закони ли се предполага, че трябва да влачим за тези изпити , то няма да има къде да ги поберем на тези тесни банки в СУ Щеще да е хубаво да има някакъв списък с нормативни актове, защото носенето на такива закони като Закон за Сметната палата или сборник от данъчни закони ( то дори в конспекта няма такива въпроси ), само заради "подсигуряването", ми се струва излишно.
Благодаря предварително за отговорите и успех на всички!
И още един въпрос, малко неадекватен Смятате ли да носите граждански закони на изпита за младши прокурори или не?
Изобщо 5 торби със закони ли се предполага, че трябва да влачим за тези изпити , то няма да има къде да ги поберем на тези тесни банки в СУ Щеще да е хубаво да има някакъв списък с нормативни актове, защото носенето на такива закони като Закон за Сметната палата или сборник от данъчни закони ( то дори в конспекта няма такива въпроси ), само заради "подсигуряването", ми се струва излишно.
Благодаря предварително за отговорите и успех на всички!
Tinkerbell's last hope
- leona
- Младши потребител
Прибилизително около две седмици след писмения изпит е устния, поне така беше предишния път. Резултатите от писмения бяха изнесени след 7 дни, като беше насрочен и устния изпит следмица след това. Някой от колегите носеха цели купчини със закони.
- nuni_ganeva
- Младши потребител
И така ... В тоя дух на дати и конспекти ... нищо не казваме за срещата.
След като е по-удобно след изпитите - нека бъде 13.30 / плюс-минус / на удобно за всички място. Например, при голееемите стълби на СУ и при онези сладки лъвченца.
Вие?
И дано не вали на нашата улица!
След като е по-удобно след изпитите - нека бъде 13.30 / плюс-минус / на удобно за всички място. Например, при голееемите стълби на СУ и при онези сладки лъвченца.
Вие?
И дано не вали на нашата улица!
- vanyasc
- Младши потребител
Колеги,искам да попитам, средният успех от държавните изпити(който е цитиран в ЗСВ) как се определя? Видях протоколи от предишният изпит и там бе изписан средно аритмети4ния успех от държаяните и от семестриалните изпити.
- imperia_1
- Младши потребител
Средния успех от държавните изпити и от семестриалните изпити ги има изписани в дипломата и оценките се получават именно като се сметнат средно аритметично!
- tsveti_d
- Младши потребител
Благодаря ти.
- imperia_1
- Младши потребител
Иначе относно "ситото" на писмения, аз не съм съгласен. Ситото е на устния. Там ако ти занижът оценката направо заминаваш в канала. Интересно защо на изпитващите бе даден списък с оценките от писмения.
Абсолютно подкрепям!
И личният ми опит от конкурса през 2007 показа точно това. Оценката от писмения, за която се радвах толкова, се оказа недостатъчна да покрие щетите от устния.
При всички положения ви пожелавам успех, колеги! Аз, така или иначе, този конкурс го пропускам, защото няма свободни места там, където мен ме устройва, но ви следя с интерес!
- el_si
- Нов потребител
Добре де, на устния какви са изискванията - да се знае най-важното от въпроса или да се изнася научен доклад?
- Biby
- Потребител
Biby - всичко е абсолютно субективно. Има колеги, които говориха по 5 минути и имаха високи оценки, а други говориха повече и имаха по-ниски...
Критериите са "плаващи". На мен ми се беше паднало изпълнително производство и касационно производство по наказателни дела. По наказателния въпрос изобщо не ме слушаха, а за изп. производство ме изпитаха за етапите, през които преминава (т.е. 1-во какво, после какво, след това и... накрая какво става....) и ми писаха 4, като преди това хууубаво ме разпитаха какво работя и къде. А оценката 4 не ми беше достатъчна за назначаване (така се оказа)..
Всичко е късмет.
Критериите са "плаващи". На мен ми се беше паднало изпълнително производство и касационно производство по наказателни дела. По наказателния въпрос изобщо не ме слушаха, а за изп. производство ме изпитаха за етапите, през които преминава (т.е. 1-во какво, после какво, след това и... накрая какво става....) и ми писаха 4, като преди това хууубаво ме разпитаха какво работя и къде. А оценката 4 не ми беше достатъчна за назначаване (така се оказа)..
Всичко е късмет.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
И като продължение на това, че всичко е субективно, още примери:
Една колежка, която говори точно преди мен, имаше доста пропуски, но не се спряха да й задават уточняващи и подсещащи въпроси, докато накрая тя сама не каза "не се сещам, не мога повече", а междувременно беше наговорила куп глупости.
Колегата, който беше преди нея пък, го отрязаха още на първото запъване на първия му въпрос. Изслушаха му втория, но за всички в стаята беше ясно, че "няма да го бъде".
Не искам да отчайвам никого! Бъдете уверени в себе си и ще успеете!
Една колежка, която говори точно преди мен, имаше доста пропуски, но не се спряха да й задават уточняващи и подсещащи въпроси, докато накрая тя сама не каза "не се сещам, не мога повече", а междувременно беше наговорила куп глупости.
Колегата, който беше преди нея пък, го отрязаха още на първото запъване на първия му въпрос. Изслушаха му втория, но за всички в стаята беше ясно, че "няма да го бъде".
Не искам да отчайвам никого! Бъдете уверени в себе си и ще успеете!
Carpe diem!
- el_si
- Нов потребител
Няма критерии,изисквания или т.н.Поне и аз,както DEKAH казва,заявявам,че всичко е субективно.На миналия конкурс,когато и аз се явих(за разлика от настоящия ) ми се падна по нак.-убийство ,а по гражданско-другарство,встъпване и привличане,главно встъпване и спорът между кредиторите.За разлика от DEKAH ме изпитваха и по 2 въпроса.Но не както е в Уни,а по въпросите те ме "ръчкаха" практически хипотези от сорта "Колежке,какво би станало,ако...." или "Какава е практиката по този проблем...".Най-интересното обаче беше,че при 4души комисия,тримата ми задаваха въпросити от съответната област,четвъртия нищо.Мълчеше като пукал.И накрая тримата ми писаха по 5.50 ,а четвъртият-т.е. пукала-ми писа 4.50.Така че на устния имах 5.25.Разбира се не станах съдия,но пукала така ми направи услуга.Сега ,1г и 6м.по-късно не се явявам пак,защото не желая пукали ,без критерии и без дори да ми задават въпроси,да се подиграват с труда ми.
- punisher
- Потребител
Ясно. Ще се надяваме да извадим късмет...
- Biby
- Потребител
Като сме почнали да се включа и аз. Това ми е шестия конкурс, на който се явявам. Не само за младши. То не бяха тестове, то не бяха казуси.... Минавам на писмения, с високи оценки. И идва заветния устен- отварят се едни листове, сравняват се,за къде кандидатствате колега???......Явно това има огрочно значение....Ние нещо не ви слушахме, ама....И така....до следващия конкурс.
Малко спам, моля да бъда извинен!
http://vbox7.com/play:0161247a С това Ви поздравявам. Пазете си здравето! А аз обещавам след този конкурс, да се спра и да ходя по-често на риба.
Малко спам, моля да бъда извинен!
http://vbox7.com/play:0161247a С това Ви поздравявам. Пазете си здравето! А аз обещавам след този конкурс, да се спра и да ходя по-често на риба.
- titin
- Потребител
С риск да стана досадна, но аз така и не разбрах в крайна сметка на устния изпит ще има ли въпроси по гражданско право, ако кандидатстваш за мл.прокурор?
- T.A.R.A.
- Потребител
T.A.R.A. написа:С риск да стана досадна, но аз така и не разбрах в крайна сметка на устния изпит ще има ли въпроси по гражданско право, ако кандидатстваш за мл.прокурор?
Твърдо Да.
- punisher
- Потребител
И аз от опита си по конкурси мога да кажа,че определено на устния изпит е "страшното".Спомням си на устния за прокурори как седнах уверена в себе си,защото бях чела доста,имах много хубава оценка от писмения и тогава ми разказаха играта-първо по въпросите,които ми се бяха паднали въобще не ме слушаха,зададоха ми много допълнителни,питаха за къде кандидатствам,после се започна едно шушукане,прелистване и накрая 5.20-уж,добра оценка,но изчислена правилно-пак съм в редиците на кандидатите.
- elinceto1973
- Младши потребител
Кто продължение на темата ще добавя, че на устния ми се падна самоуправство, но на всяко изречение ме прекъсваха и искаха примери от практиката. Като допълнителни въпроси ме разпитаха за рецидив, а проф. който основно задаваше въпроси /май се казваше Димитър Панайотов/ ми каза, че това което им говоря го има в закона, да кажа нещо повече от съдебната практика. По въпроса за обективно съединяване на искове, понятие и видове и там ми задаваха допълнителни въпроси. така или иначе на устния ми писаха 5.10 и не се класирах. Но ще опитам и сега, въпреки че не виждам смисъл.
- nuni_ganeva
- Младши потребител
От сайта на ВСС:
С Ъ О Б Щ Е Н И Е
Администрацията на Висшия съдебен съвет уведомява допуснатите участници за писмените изпити в обявените конкурси за заемане на длъжността „младши съдия” и „младши прокурор”, че регистрацията на кандидатите ще започне от 07,00 часа на посочените дати за провеждане на конкурсите в 272 зала на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.
Желаем на всички колеги успех и достойно представяне на писмените изпити.
С Ъ О Б Щ Е Н И Е
Администрацията на Висшия съдебен съвет уведомява допуснатите участници за писмените изпити в обявените конкурси за заемане на длъжността „младши съдия” и „младши прокурор”, че регистрацията на кандидатите ще започне от 07,00 часа на посочените дати за провеждане на конкурсите в 272 зала на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.
Желаем на всички колеги успех и достойно представяне на писмените изпити.
- titin
- Потребител
Вярно е, че очакваме конкурсите с нетърпение, но ВСС малко прекалиха май с ранния час.Като ще ходим на конкурс, дай и да не спим.
- T.A.R.A.
- Потребител
Колеги, знаете ли кои ще са в комисията?
- invisible_
- Младши потребител
|
|